Grila de evaluare – Introducere


Guiding Cities Checklist

Prefață înainte de completarea grilei de evaluare

Introducere


Această grilă de evaluare a fost dezvoltată în cadrul proiectului Guiding Cities. Acest proiect este realizat ca parteneriat strategic Erasmus +, și urmărește îmbunătățirea serviciilor de orientare la nivel local prin utilizarea unor instrumente de planificare strategică și de măsurare a rezultatelor prin raportare la standarde.

Instrumentele GCities își propun să formeze comunitățile să evalueze activitățile de orientare întreprinse de diferiți actori, să planifice strategic, să își coordoneze acțiunile întreprinse pentru a-și îmbunătăți serviciile și să reducă rata părăsirii timpurii a școlii.

De ce să folosiți grila de evaluare?


Scopul grilei de evaluare nu este de a măsura nivelul abilităților și al eficacității în furnizarea serviciilor de orientare în carieră. Grila este un instrument care vă ajută să evaluați și să planificați strategic serviciile de orientare pe care organizația dvs. le oferă în prezent.

Cadrul teoretic al grilei îl reprezintă Modelul Guiding Cites care a fost elaborat într-un stadiu anterior al proiectului Guiding Cities. La finalizarea chestionarului veți obține un raport de feedback interpretativ.

Aceasta este o testare pilot. Prin completarea chestionarului veți contribui la un efort european de a aborda problema părăsirii timpurii a școlii și de a îmbunătăți serviciile de orientare.

Instrucțiuni


Mai jos veți găsi o serie de întrebări referitoare la orientarea carierei și părăsirea timpurie a școlii. Vă rugăm să citiți cu atenție fiecare afirmație și să selectați răspunsul care descrie cel mai bine opinia dvs.

Pentru fiecare afirmație există cinci răspunsuri posibile:

1= Dezacord puternic
2= Dezacord
3= Neutru
4= Acord
5= Acord puternic

Rețineți că puteți alege o singură variantă de răspuns pentru fiecare afirmație. Grila de evaluare nu este contra cronometru.
La finalizarea chestionarului veți primi un raport de feedback.